Faalangst

Faalangst is een term van de 21e eeuw, omdat cursisten tegenwoordig geen steekje meer mogen laten vallen. Alles in de maatschappij is tegenwoordig prestatie gericht. Voldoe je hier niet aan, dan wordt je in een hokje geplaats. Faalangst wordt vaak aangepraat door omstanders. Waar staat geschreven dat je alles in één keer moet behalen en dat je geen fouten mag maken?

Er zijn twee vormen van faalangst, positieve en negatieve faalangst. Bij positieve faalangst presteer je onder een zekere druk beter dan je normaal zou doen. Bij negatieve faalangst presteer je minder dan je normaal zou doen.

Omdat ik speciaal ben opgeleid en gecertificeerd om faalangst te onderkennen, krijg je bij mij de juiste begeleiding om dit te overwinnen. Door te werken aan je zelfvertrouwen en je plezier te geven in het autorijden is het rijexamen een stuk minder eng.

Als je vermoedt dat je last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan kun je dit het beste aangeven bij aanvang van de rijopleiding zodat ik het lesplan hierop kan afstemmen. Want het beste is dat je faalangst tijdens de rijopleiding te lijf gaat en niet alleen tijdens het rijexamen. Op die manier kunnen wij al vanaf de eerste rijles werken aan je spanningen.

Heb je meer vragen over faalangst rijles of faalangst rijexamen, neem dan contact met ons op.

Bekijk hier een filmpje van het CBR